Yalnız Mesajı Göster

Fransa Mutfagı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransa Mutfagı



TONBALIKLI BÖREK

Malzemeler:
6 adet malsuka( özel börek yufkası)
6 yumurta
150 gr konserve tonbalığı
1 demet maydanoz
1 limon
Tuz, karabiber
Kızartma için bol zeytinyağı

Hazırlanışı:
* Maydanozu temizleyip kıyın Bir tabağa alıp tonbalığı ve karabiber ilave ederek karıştırın

* Her bir malsukayı (yufka) düz zeminde açıp ortasına bir yumurta kırın ve tonlu karışımdan bir kaşık ekleyip ikiye katlayarak kapatın Kenarlarını yapıştırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın Dilimlenmiş limon eşliğinde sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla