Yalnız Mesajı Göster

Taze Bakla Yemeği

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Bakla Yemeği



Malzemeler; (6 -8 Kişilik)

1 kilo taze bakla
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım limonun suyu( isterseniz)
3 su bardağı kaynar su
1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı;

-Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün Bol suda yıkayın
-Soğanşları yemeklik doğrayın
-Sıvıyağı tencereye alın
-Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun
-Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin
-Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin
-Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin
-Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin
-Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla