06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
SÜTLAÇ - SÜTLAÇ Tarifi
SÜTLAÇ - SÜTLAÇ Tarifi
Malzemeler : (4 kişi için)
4 su bardağı Süt
1 Su bardağı Şeker
1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç
1 silme kaşık Nişasta
1 silme kaşık Pirinç Unu
bir tutam Tuz
Hazırlanışı :
1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür
Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır
Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır karıştırmaya devam edilir 10 dakika daha kaynatılır Ocaktan alınarak, kaselere dökülür
Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir
İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir
|
|
|