Konu
:
GÜL Reçeli - GÜL Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
GÜL Reçeli - GÜL Reçeli Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
GÜL Reçeli - GÜL Reçeli Tarifi
GÜL Reçeli - GÜL Reçeli Hazırlanışı
Malzemeler :
150 gr Gül Yaprağı
5 bardak Toz Şeker
1 Limon
2 bardak Su
Hazırlanışı :
Gül yaprakları iyice yıkanır
Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur
Şekerin artanı bir kenara konur
Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır
Kapağı sıkıca kapatılır ve bu vaziyette 2 gün bekletilir
2 gün sonra kavanoz açılır
Gül yaprakları içinden alınır
Tencereye 2 bardak su ve şekerin geri kalanı kaynatılır
Gül yaprakları içine ilave edilir
Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır
Soğuduktan sonra kavanozlara alınır
Gül reçeli kokulu güllerden yapılır
Gül reçeli mideyi güçlendirir
Gül reçelinden yapılan şerbetin de kalbe iyi geldiği söylenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul