Konu
:
Vişne Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Reçeli
Vişne Reçeli
Malzemeler:
- 1 kg vişne
- 1 kg dan birazcık fazla toz şeker
- 1/2 limonun suyu
Yapılışı:
1
Vişneleri yıkayıp temizleyin, çekirdeklerini çıkartın ve kaynatacağınız tencereye alın
2
Tencereyi bu şekilde ateşe koyun, kaynamaya başladıktan 10 dk sonra şekeri ekleyin
3
Tekrar kaynamaya başladıktan sonra 20 dk kısık ateşte pişirin
4
Ateşten almadan 1-2 dk önce yarım limon suyu ekleyin
5
Reçelinizin kıvam alması için yayvan bir tepsiye boşaltıp üzerini cam bir levha (yoksa tülbent de olur) ile örterek 1 gün güneşte bekletin
Bekletirken 3-4 saatte bir karıştırın
Güneşte bekletme imkanınız yoksa reçelinizi daha uzun süre kaynatıp damla testi* ile kıvam almasını sağlayabilirsiniz
* Damla testi: Porselen bir tabağın kıyısına reçelden 1 damla damlatın
Tabağı hafif çevirin, hemen akıyorsa bir süre daha kaynaması gerekiyor demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul