Yalnız Mesajı Göster

Vişne Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Reçeli



Vişne Reçeli


Malzemeler:


- 1 kg vişne

- 1 kg dan birazcık fazla toz şeker

- 1/2 limonun suyu


Yapılışı:


1 Vişneleri yıkayıp temizleyin, çekirdeklerini çıkartın ve kaynatacağınız tencereye alın


2 Tencereyi bu şekilde ateşe koyun, kaynamaya başladıktan 10 dk sonra şekeri ekleyin


3 Tekrar kaynamaya başladıktan sonra 20 dk kısık ateşte pişirin

4 Ateşten almadan 1-2 dk önce yarım limon suyu ekleyin


5 Reçelinizin kıvam alması için yayvan bir tepsiye boşaltıp üzerini cam bir levha (yoksa tülbent de olur) ile örterek 1 gün güneşte bekletin Bekletirken 3-4 saatte bir karıştırın Güneşte bekletme imkanınız yoksa reçelinizi daha uzun süre kaynatıp damla testi* ile kıvam almasını sağlayabilirsiniz


* Damla testi: Porselen bir tabağın kıyısına reçelden 1 damla damlatın Tabağı hafif çevirin, hemen akıyorsa bir süre daha kaynaması gerekiyor demektir

Alıntı Yaparak Cevapla