Konu
:
Cevizli Gül Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Gül Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Gül Tatlısı
Malzemeler
3 adet yumurta
3 su bardağı un
Yarım bardak su
1 tutam tuz
Üzeri için:
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Kızartmak için:
1 bardak sıvıyağ
Şurubu için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yemeğin Tarifi
Şurubu için; 2 bardak suyla 2 bardak tozşekeri 10 dakika kaynatın
1 çay kaşığı limon suyu ilave edin
Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin
3 bardak unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın
Yumurta, tuz ve yarım bardak su ilave edin
Yumuşak bir hamur tutun
20 dakika dinlendirin
Hamurdan iki adet eşit beze yapın
Bezeleri yufkadan biraz kalın açın
Yufkayı 2 santim genişliğinde, 20 santim uzunluğunda tırtıllı kesecekle şeritler halinde kesin
Küçük bir tavaya yağ koyup kızdırın
Hamurun ortasına çatalın ucunu geçirin
Bir elinizle hamurun ucunu tutup hamuru yağa batırın
Çatalı kendi etrafında yavaş yavaş çevirip hamura gül şekli verin
Hamur parçalarını kızartın
Şerbet döküp cevizle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul