Yalnız Mesajı Göster

Muhallebili kadayıf

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili kadayıf



Muhallebili kadayıf


Malzemeler: Yarım kg kadayıf, 125 g tereyağı, 125 g margarin
Muhallebisi: 1 lt süt, 5 yemek kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti: 4 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, birkaç damla limon
Hazırlanması:
* Margarin ve tereyağını eritip ılıtın Ilınan yağı kadayıfın üzerine dökün Elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın Kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın
* Muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin Telle devamlı çırparak pişirin Arada karıştırarak ılıtın Muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın Kadayıfın diğer yarısını da bastırarak muhallebinin üzerine serin Bunu 180 C'de iyice kızarana kadar pişirin İyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır * Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın En son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın Kadayıf sıcak, şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün Şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın Böylece kadayıf kurumaz

Alıntı Yaparak Cevapla