Konu
:
Muhallebili kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili kadayıf
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili kadayıf
Muhallebili kadayıf
Malzemeler:
Yarım kg kadayıf, 125 g tereyağı, 125 g margarin
Muhallebisi:
1 lt süt, 5 yemek kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti:
4 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, birkaç damla limon
Hazırlanması:
* Margarin ve tereyağını eritip ılıtın
Ilınan yağı kadayıfın üzerine dökün
Elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın
Kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın
* Muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin
Telle devamlı çırparak pişirin
Arada karıştırarak ılıtın
Muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın
Kadayıfın diğer yarısını da bastırarak muhallebinin üzerine serin
Bunu 180 C'de iyice kızarana kadar pişirin
İyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır
* Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın
En son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın
Kadayıf sıcak, şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün
Şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın
Böylece kadayıf kurumaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul