Konu
:
Sakızlı güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı güllaç
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı güllaç
Sakızlı güllaç
Malzemeler:
1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası) , 2 litre süt, 3-3,5 su bardağı toz şeker, sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu
Arasına:
1 paket sakızlı muhallebi, yarım litre süt
Üzerine:
Nar, ceviz
Hazırlanması:
Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin
Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın
Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin
İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın
Üzerine kepçeyle sütten gezdirin
Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhallebiyi yayın
Geri kalan katları da tamamlayın
En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin
(yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin
) Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın
Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul