Konu
:
İncirli tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
İncirli tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli tatlısı
İncirli tatlısı
Kek için:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1 tatlı kaşığı)
kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50 gr tereyağı
Piştikten sonra 1 poşet toz
krem şanti
Hazırlanması:
* Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın
En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160 c’de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)
* Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın
* Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın
* Kek piştikten sonra 3-4 dk
havalandırın
* Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün
5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul