Yalnız Mesajı Göster

İncirli tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli tatlısı



İncirli tatlısı


Kek için:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1 tatlı kaşığı)
kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50 gr tereyağı
Piştikten sonra 1 poşet toz
krem şanti
Hazırlanması:
* Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160 c’de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)
* Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın
* Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın
* Kek piştikten sonra 3-4 dk havalandırın * Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla