Konu
:
Çiftlik evi ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Çiftlik evi ekmeği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiftlik evi ekmeği
Çiftlik evi ekmeği
Malzemeler:
420 ml/ 1 + 3/4 su bardağı ılık su, 600gr/ 5 + 1/4 su bardağı un, 75gr/ 3/4 su bardağı tam buğday unu (ben kepekli un kullandım), 30 ml/ 2 yemek kaşığı süt tozu, 10 ml/ 2 çay kaşığı tuz, 10 ml/ 2 çay kaşığı toz şeker, 25gr/ 2 yemek kaşığı tereyağı, 7,5 ml/ 1+ 1/2 çay kaşığı instant maya
Hazırlanması:
Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün
Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin
Süt tozu ekleyin
Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin
Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün
Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın
Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın
Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin
Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın
Program bitince kabı makineden çıkartın
10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul