Yalnız Mesajı Göster

BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ

Eski 06-26-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ



Kalamar Dolması - Malzemeler - İçindekiler




1 kg kalamar
Zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
Galeta unu
1 yumurta sarısı
Karabiber
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Kalamarları temizledikten sonra kollarını ve gözlerini kesip atın Tersini çevirip yıkayın Öte yandan sarımsakla maydanozu birlikte zeytinyağında kavurun Buna biraz galeta unu tuz ve biber ekip karıştırara kavurun Kabı ateşten aldıktan sonra yumurta sarısını ilave edip hızlı hızlı karıştırın Bu karışımı kalamarların içine doldurun ve kürdanla tutturun Bol kızgın zeytinyağında çevirerek kızartın Servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla