Yalnız Mesajı Göster

BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ

Eski 06-26-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ



Bademli Mezgit Filetosu - Malzemeler - İçindekiler




1500 gr Mezgit fileto
Yarım limon suyu
Tuz
Yarım çorba kaşığı karabiber
5 su bardağı mısır unu
5 çorba kaşığı İnce kıyılmış fesleğen
175 gr file badem Kızartmak için
Un
Yumurta (çırpılmış)
Sıvıyağ
Tartar Sos
450 ml mayonez
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
2 adet ince kıyılmış soğan


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın Balıkları sıvı yağ ile derin yağda kızartın Sosu hazırlamak için, mayonez içine ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın İyice karıştırın



Balık Hamburgeri - Malzemeler - İçindekiler




2 kutu ton balığı konservesi
yarım bardak mısır
3 adet patates
3 adet taze soğan
2 diş sarmsak
1 adet yumurta
1 bardak galeta unu
karabiber
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Haşladığınız patatesleri ezip tuz ve karabiberini ilave edin Ton balığını, mısırı, kıyılmış maydanozu ve kıyılmış soğanı ekleyin Sarısağı direk içine rendeleyin ve hepsini iyice karşıtırın Bu karışımdan iri hamburger köftesi yapın Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak yağsız tavada kızartın

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Balık Suyu Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 kilo beyaz etli balık
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet kereviz
1 adet havuç
2 yumurta
yarım demet maydanoz
2 kaşık sıvı yağ
1 limon
yarım fincan pirinç


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Balıları temizleyin Patatesleri soyun ve küçük küçük doğrayın Havuçları uzunlamasına kesin Kerevizleri halka halka doğrayın Balıkları, sebzeleri, yağı ve tuzu içinde soğuk su olan bir tencereye koyun 30 dakika kadar pişirin Balık parçalarını delikli kepçe ile çıkartın, ayrı bir kaba alın Kılçılarını temizleyin ve doğrayın Tencerede ki suyu süzün ve ezilmiş sebzeleri içne katın Balık suyunu kaynatın kaynayınca tuzunu haşlanmış pirinçleri, balık parçalarını ve karabiberini koyun Çorbayı ocaktan indirmeden önce bir kapta yumurta sarılarına limon suyunu yedirerek bir terbiye hazırlayın, karıştırarak dökün Piştikten sonra üzerine kıylmış maydonoz serpin Ilık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla