Yalnız Mesajı Göster

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ

Eski 06-26-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ



Kuzu Başı Paça Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 adet kuzu başı
4 adet kuzu bacağı
2 adet küçük soğan
3 adet defne yaprağı
5 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Kuzu başı ayaklarını bol suda iki saat kadar bekletin Suyunu değiştirin ve 6 lt su ile kaynatın Kaynatırken oluşan köpüğü alın İçine soğanı,defne yaprağını,sarımsağın yarısını ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın Pişen parçaların kemiklerini ayıklayın Küp küp doğrayın ve bir tencereye koyun Haşlama suyunu üzerine süzdürüp dökün 5 dk kadar kaynatın İki çorba kaşığı sirkeyi ilave edin Sirke ve sarımsakla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla