Konu
:
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
Yalnız Mesajı Göster
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
06-26-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
Köy Usulü Mercimek Çorbası - Malzemeler - İçindekiler
3 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
3
5 lt et suyu
2 adet yumurta
150 gr tereyağı
2 adet havuç(soyulmuş ve küp doğranmış)
4 su bardağı un
¼ limon suyu
2 su bardağı su
500 ml ayçiçek yağı
tuz
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Mercimeği bol su ile haşlan
Tencerenin içine yağı ve soğanları koyup kavurun
Havuçları koyun karıştırın
Et suyunu ilave ederek bir taşım kaynatın
Ağır ateşte kaynamaya bırakın
Başka bir kapta unu koyun içine yumurtayı limon suyunu,tuz ve suyu koyup yoğurun
10 dk dinlendirdikten sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açıp 3 cm
uzunluğunda şeritler halinde kesin
Çiçek yağını bir tencerede kızdırın ve hamurları bu yağın içinde kızartın
Haşlanmış mercimeği süzdürerek et suyunu ilave edin
Hamurları çorbanın üzerine koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul