Yalnız Mesajı Göster

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ

Eski 06-26-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ



Köy Usulü Mercimek Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




3 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
35 lt et suyu
2 adet yumurta
150 gr tereyağı
2 adet havuç(soyulmuş ve küp doğranmış)
4 su bardağı un
¼ limon suyu
2 su bardağı su
500 ml ayçiçek yağı
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Mercimeği bol su ile haşlan Tencerenin içine yağı ve soğanları koyup kavurun Havuçları koyun karıştırın Et suyunu ilave ederek bir taşım kaynatın Ağır ateşte kaynamaya bırakın Başka bir kapta unu koyun içine yumurtayı limon suyunu,tuz ve suyu koyup yoğurun10 dk dinlendirdikten sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açıp 3 cm uzunluğunda şeritler halinde kesin Çiçek yağını bir tencerede kızdırın ve hamurları bu yağın içinde kızartın Haşlanmış mercimeği süzdürerek et suyunu ilave edin Hamurları çorbanın üzerine koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla