Yalnız Mesajı Göster

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ

Eski 06-26-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ



Hatun Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




50 gr margarin-tereyağı
2 adet pırasa (jülyen doğranmış)
2 adet küçük soğan (piyaz doğranmış)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet limon suyu
15 lt tavuk suyu
1/2 tavuk göğsü eti (didiklenmiş)
1 çorba kaşığı un
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Tencerede yağı kızdırın soğanları biraz kavurun Pırasayı, havucu ilave edip 5 dk kavurun üzerine tavuk suyunu dökün bir taşım kaynatın Tuzunu koyup ağır ateşte 10 dk kaynatın Başka bir kapta unu, yumurtayı, limon suyunu ve birazda soğuk su koyup karıştırın Bu malzemeyi çorbanın içine dökün daha sonrada tavuk etini ilave edip karıştırın Bir taşım kaynadıkta sonra çorbanız hazır

Alıntı Yaparak Cevapla