Konu
:
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
Yalnız Mesajı Göster
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
06-26-2012
#
22
Prof. Dr. Sinsi
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
Arap Aşı Çorbası - Malzemeler - İçindekiler
1 adet piliç
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı salça
Kırmızı pul biber
Tuz
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Pilici eti yumuşayıncaya kadar haşlayın
Arap Aşı için : İki bardak unu bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritin
Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılın
Büyük bir tepsiye dökün, düzgünce yayıp soğumaya bırakın
Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır
İki fincan unu hafifçe kavrun
Üzerine tuz ve dört bardak piliç suyu, kırmızı biber katıp, karıştırın ve kaynamaya bırakın
Kaynayınca çorbanız hazır
Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak ilave edin
Tepsiye unlu bulamacı koyarak ve kasele çorbayı koyarak servis yapın
Çorba çok sıcak, Arap aşı soğuk olur
Tepsideki soğuk ve dilimlenmiş bulamaçtan alıp çorbaya batırılarak yenen çok güzel bir çorba
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul