Yalnız Mesajı Göster

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ

Eski 06-26-2012   #22
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ



Arap Aşı Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 adet piliç
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı salça
Kırmızı pul biber
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Pilici eti yumuşayıncaya kadar haşlayın Arap Aşı için : İki bardak unu bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritin Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılın Büyük bir tepsiye dökün, düzgünce yayıp soğumaya bırakın
Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır İki fincan unu hafifçe kavrun Üzerine tuz ve dört bardak piliç suyu, kırmızı biber katıp, karıştırın ve kaynamaya bırakın Kaynayınca çorbanız hazır Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak ilave edinTepsiye unlu bulamacı koyarak ve kasele çorbayı koyarak servis yapın Çorba çok sıcak, Arap aşı soğuk olurTepsideki soğuk ve dilimlenmiş bulamaçtan alıp çorbaya batırılarak yenen çok güzel bir çorbaAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla