Konu
:
Çin böreği
Yalnız Mesajı Göster
Çin böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin böreği
MALZEME:
3 adet yufka
1 kabak
1 havuç
1 soğan
5-6 tane mantar
1 su bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı soya sosu
2 yumurta
Tuz, karabiber, pul biber, tuz Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Soğanı yuvarlak yuvarlak doğrayın
Kabak ve havucu rendeleyin
Mantarları yuvarlak yuvarlak doğrayın
Bir tencereye iki kaşık sıvı yağ koyup soğanları ve mantarları birlikte soteleyin
Rendelenen kabak ve havuçları da ekleyin
Tuz, soya sosu, pul biber, karabiber ilave edip hepsini karıştırın
Bir yufkayı önce dörde bölün
Sonra her bölünen yufkayı iki üçgen şeklinde kesin
Sotelenen harçtan yufkaların geniş kısmına koyup kenarlarını içe doğru katlayıp sigara böreği gibi sarın
Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın
Börekleri sonra kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul