Yalnız Mesajı Göster

çikolatalı Fransız keki

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

çikolatalı Fransız keki




Malzemesi: 160 gr bitter çikolata, 150 gr margarin, 4 yumurta, 2/3 su bardağı toz şeker, 2/3 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık, 2/3 su bardağı un, 1 paket vanilya, 3/4 paket kabartma tozu Üzerine: Çikolatalı sos (1 paket hazır sos + 1/2 litre süt), 1 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
Hazırlanması: 150 gr margarini benmari usulü eritin Eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın 2 çikolata hâlâ sıcak iken derin bir kaba alın 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın, unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin Bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın Karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın Fırını 220 C'ye getirin Kek kalıbını yağlı kâğıdın üzerine getirip bir daire çizin Bu kağıdı kek kalıbının tabanına yerleştirin Kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçeği yağı ile yağlayın (Bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak) Karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin Kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın (Bir paket çikolata sosu fazla gelebilir Bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz) Sos, oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin Üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın Üzerine çekilmiş ceviz serpip mevsim meyveleri ile süsleyin Hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla