Yalnız Mesajı Göster

Fındıkpare - Fındıkpare Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıkpare - Fındıkpare Tarifi



Fındıkpare - Fındıkpare Hazırlanışı

Malzemeler:
Hamur:
125 g margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1,5 çay bardağı ince öğütülmüş fındık
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
Üzeri için:
Bütün fındık

Hazırlanışı:
Hamur: Margarini şekerle iyice çırpın Yumurta, öğütülmüş fındık, şekerli vanilin ve unu ekleyip iyice yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yuvarlayın ve tepsiye sıralayın Topların üzerine birer adet bütün fındık batırın ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika

Alıntı Yaparak Cevapla