Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı tepsi köfte (8-10 kişilik)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı tepsi köfte (8-10 kişilik)



Malzemeler: 1 kg köftelik dana kıyma, 2 kuru soğan, 1 yumurta, 3 dilim bayat ekmek içi, 1 çk kimyon, 1 tk kuru nane, 250 gr kaşar peyniri



Hazırlanışı: Kıymayı, rendelinmiş soğanı, ekmek içini yoğurun Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin Kaşarı rendeleyin 24 cm çapında yuvarlak ya da kare bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın Kıymanın yarısını elinizle bastırarak tepsiye döşeyin Rendelenmiş kaşardan bir miktar ayırıp kalanını kıymanın üzerine yayın Kıymanın diğer yarısını peynirin üzerine yayıp elinizle bastırarak düzeltin Bıçakla 5 cm'lik kareler halinde dilimler kesin Tepsiyi 180 derece sıcaklıktaki fırına verip 20 dk pişirin Fırından alıp ayırdığınız rendelenmiş peynirden tutamlar halinde kare dilimlerin ortasına serpiştirin Tekrar fırına verip peynirler eriyene kadar fırında tutun Tepsiyi fırından alıp bıçakla kestiğiniz yerlerin üzerinden geçerek kareler halinde köfteyi dilimleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla