Konu
:
Ispanaklı börek
Yalnız Mesajı Göster
Ispanaklı börek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanaklı börek
2 yumurta, 1 bardak süt, yarım bardak su, 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ ile sütlü harcınızı hazırlayın
Sonra ıspanaklı harcı hazırlamak için 1 soğanı doğrayıp 250 gr
kıyma ile kavurun
Yarım kilo ıspanağı doğrayıp ayrı bir tencerede haşlayın
Suyunu süzüp kıymaya ekleyin
Tuz, karabiber ve pulbiberi de katıp iyice karıştırın
4 yufkayı üst üste koyup altıya bölün
En üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına bir kaşıktan biraz fazla ıspanaklı harçtan koyun
Üçgenleri sarıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin
Aynı işlemleri kalan 3 yufka için de yapıp böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin
200 C'de pişirin
Not: Fırından çıkar çıkmaz üzerlerini diğer bir fırın tepsisiyle kapatırsanız börekleriniz kurumamış olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul