Konu
:
YilbaŞi hİndİ kÖftesİ
Yalnız Mesajı Göster
YilbaŞi hİndİ kÖftesİ
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
YilbaŞi hİndİ kÖftesİ
YILBAŞI HİNDİ KÖFTESİ
=MALZEMELER =
1/2 kg Hindi eti
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
4 adet yumurta
1/2 bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Nane
Sıvı yağ (kızartmak için)
=HAZIRLANIŞI=
Hindi etini ayrı, patates ve havucu aynı tecereye koyup haşlayın
(Patatesleri soymadan, havucu ise soyarak haşlayın)
Hindi eti piştikten sonra blendırdan geçirin
Haşlanmiş patates ve havucu ezerek püre halinde hindi etiyle kariştırın
İnce doğradığınız soğan ve maydanozu ilave edip ekmek içi ve 2 yumurtayıda katın
Arzuya göre tuz, karabiber ve naneyi de ilave ettikten sonra 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Dinlenen köftelikten çorba kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak önce galeta ununa sonrada geriye kalan 2 yumurtayı çırparak içine yumurtalayın
Arzuya göre teflon tavada az yağ ile veya normal tavada bol yağ ile hafif ateşte kızartın
Kızarttığınız köfteleri yağdan çıkarırken kağıt havlular üzerine koyarak yağının emilmesini sağlayın
Sıcak servis yapın
Not: Arzuya göre, istenirse içine sarmısak veya sarmısak tozuda katılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul