Konu
:
Tavuklu Yılbaşı Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Yılbaşı Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Yılbaşı Pilavı
Tavuklu Yılbaşı Pilavı
=MALZEMELER=
1 tavuk
3 su bardağı pirinç
200 gr çekirdeksiz üzüm
15 adet kuru kayısı
5 baş soğan
125 gr margarin
1 ad yufka
2 yemek kaşığı tereyağ
=HAZIRLANIŞI=
3 bardak pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin
Tavuğu haşlayıp derilerini, kemiklerini ayırdıktan sonra ufak parçalara bölün
200 gr çekirdeksiz üzüm ile kayısıları suya koyun ve bir saat yumuşayıncaya kadar bekletiniz
Pirinçleri süzüp iyice yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suda makarna gibi 10 dakika haşlayınız
Soğuk sudan geçirip bir tencereye süzünüz
Soğanları çentip, 125 gr margarinde esmerleşene dek çeviriniz
Üzerine kayısıları katıp hepsini birlikte 5-10 dakika kavurun ve kuru üzümleri ilave ediniz
Yayvan bir tencerenin dibini yağlayıp bir bütün yufkayı bu tencerenin üzerine yayınız
Üzerine eritilmiş 2 kaşık tereyağı dökün
Haşlanan pirincin yarısını yufkanın üzerine yayınız
Soğanla hazırlanan harcı da koyduktan sonra ayıklanan ve küçük parçalara ayrılan tavukları serpiştirin
En üstüne de kalan pirinci dökün
Üzerine birkaç parça tereyağıkoyup yufkayı kapatın
Orta ısıdaki fırında yufka kızarana kadar yarım saat demleyip tencereyi servis tabağına ters çevirin ve ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul