Yalnız Mesajı Göster

Hindili Pazı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindili Pazı



Hindili Pazı


=malzemeler=


600 g pazı (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, iri doğranmış)

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 soğan (ince dilimlenmiş)

1 elma (kabuğu soyulup, çekirdekli göbek bölümü çıkarıldıktan sonra, rendelenmiş)

bir tutam tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

15 cl ( 2/3 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu

100 g hindi göğüs eti (füme ya da haşlanmış; ince şeritler halinde kesilmiş)


=hazırlanışı=


Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca soğanları koyup, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Pazı parçalan, elma rendesini ekleyip, tuzu ve karabiberi serperek, karıştırdıktan sonra, 1 dakika pişirin Tavuk (ya da sebze) suyunu ekleyip, ateşi kısarak, karışımı 20 - 25 dakika pişirdikten sonra, hindi şeritlerini katarak, 5 dakika daha pişirin Tencereyi ateşten alıp, hindili pazıyı çukur bir servis tabağına aktararak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla