Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama






=MALZEMELER



6 parça kuzu kapama (kasaba özellikle kuzu kapamalik diye belirtin)

6 dal yesil sogan

1 demet marul tuz

karabiber

Sivi yag


=HAZIRLANIŞI=



Kuzu kapamalari güzelce yikayinBir tavada yagi kizdirin,kizan yagda kuzu

kapama parçalarini esit derecede kizartin Kizartiginiz parçalari çelik

yayvan bir tencereye dizin Bir tarafta güzelce yikanmis yesil sogan ve

marulu ince ince kiyin Kuzu kapamalari kizartiginiz yagda (yag fazla

olmasin) soteleyin Sotelediginiz yesillikleri diger tarafa aldiginiz kuzu

kapamalarin üzerine yayin Tuzu ve karabiberini serpin 1 fincan su dökün

agzini aliminyum folyo ile sarip kapagini kapatin Kisik ateste 30 -45

dakika pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla