Konu
:
Engİnarli dana sarmasi
Yalnız Mesajı Göster
Engİnarli dana sarmasi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Engİnarli dana sarmasi
ENGİNARLI DANA SARMASI
=MALZEMELER =
(4 kişilik)
600 gr süt danası
8 adet pazı yaprağı
2 adet yumurta sarısı
30 gr tereyağı
0,5 gr safran
4 adet enginar
1/2 lt et suyu
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
karabiber
tuz
1 adet orta boy soğan
=HAZIRLANIŞI =
Dananın bir parçası yaklaşık 150 gr geliyor olmalıdır
Bu parçaları döverek yaprak inceliğinde açın
Enginarları limonlu suda haşlayın ve sonra da doğrayın
Pazı yapraklarını da haşlayın
Bir kapta tereyağını kızdırın, soğanları atın ve kavurun
Sonra buna karabiber, tuz ve enginarı da ekleyin karıştırın ve yaklaşık 2 dakika sonra püre haline getirin
Yumurta sarısı ekleyerek karıştırmaya devam edin
Dövülen etlerin üzerine haşlanan pazı yapraklarını dizin ve üzerine de püreyi koyup rulo şeklinde sarın
Ruloları alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika haşlayın
Patates, havuç ve kabağı da soyup temzileyin ardından et suyuna haşlanması için atın
Pişen suloları folyodan çıkarın dilimler halinde kesin
HAşlanmış sebzeler ve safran ile yağdan yaptığınız sos ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul