Konu: Dana eskalop
Yalnız Mesajı Göster

Dana eskalop

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana eskalop



DANA ESKALOP


=MALZEMELER =


4 adet dana eskalop

250 gr jambon, haşlama

1 adet soğan, rendelenmiş

2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu)

2 çorba kaşığı beyaz galeta unu

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

200 gr çiğ krema

25 gr tereyağ

1 çorba kaşığı sıvıyağ

25 gr un

sıcak su

tuz, biber



=HAZIRLANIŞI=


Eskalopları dövün Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın Eskalopları bir tahta üzerine yayınHazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın Üzerlerine sıcak et suyu ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla