Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Kuzu Yahnisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Kuzu Yahnisi



Kestaneli Kuzu Yahnisi


=Malzemeler =

1 kg kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)

4 yemek kaşığı sıvı yağ (60 ml)

1/2 kg kestane

2 adet kuru soğan

2 çay kaşığı tarçın

1/2 bardak portakal suyu (125 ml)

2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı bal

1 çorba kaşığı un

Tuz, karabiber


=hazırlanışı=

iri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın Soğanları kıyın ve etlere ilave edip kavurmaya devam edin Unu 1/2 bardak sıcak suda eritip, etlerin üzerine ilave edin Yemeğinizi kısık ateşte, iyice (50 dk) pişirin

Kestaneleri, 1 saat suda bekletin Üzerlerini çizip, ızgarada, kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar, pişirin Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin

Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın

Kestanelerin çok fazla pişip, dağılmamasına dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla