06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Kuzu Yahnisi
Kestaneli Kuzu Yahnisi
=Malzemeler =
1 kg kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)
4 yemek kaşığı sıvı yağ (60 ml)
1/2 kg kestane
2 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tarçın
1/2 bardak portakal suyu (125 ml)
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
=hazırlanışı=
iri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın Soğanları kıyın ve etlere ilave edip kavurmaya devam edin Unu 1/2 bardak sıcak suda eritip, etlerin üzerine ilave edin Yemeğinizi kısık ateşte, iyice (50 dk) pişirin
Kestaneleri, 1 saat suda bekletin Üzerlerini çizip, ızgarada, kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar, pişirin Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin
Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın
Kestanelerin çok fazla pişip, dağılmamasına dikkat edin
|
|
|