Konu
:
Bademli Kıyma Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Kıyma Kavurma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Kıyma Kavurma
Bademli Kıyma Kavurma
=Malzemeler=
500 gr
kıyma
Bir çorba kaşığı bitkisel yağ
Yarım bardak ikiye ayrılmış badem
Yarım bardak ince kıyılmış kuru soğan
Yarım bardak et suyu
Tuz
Yarım kahve kaşığı sarımsak tozu
Çeyrek kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı kuru nane
1 orta boy domates
10-15 adet irice ıspanak yaprağı
=hazırlanışı=
Tavayı orta ateşe oturtup, bitkisel yağı kızdırın
Kabuğu soyulup ortadan ayrılmış iç bademleri koyup, altın rengi olana kadar kavurun
Delikli bir kaşık ile ayrı bir kaba alın
Çentilmiş soğanları aynı tavaya koyun
Pembeieştirin
Kıymayı ilave edin
Suyunu salıverip çekmesini bekleyin
Sonra yarım bardak et suyu, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edin
Karıştırarak, kıyma suyunu çekip kavrulmaya yüz tutana kadar pişirin
Badem, limon suyu ve kuru naneyi katın
Bir kez karıştırıp, ateşten alın
Bir servis tabağına, ıspanak yapraklarını dizin
Kavrulmuş kıymayı yaprakların üstüne koyun
Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul