Konu
:
Kuzu Pirzolası Topkapı
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Pirzolası Topkapı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Pirzolası Topkapı
Kuzu Pirzolası Topkapı
Malzemeler=
Süre 45 dk
Kaç Kişilik 8
2 Adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 Diş dövülmüş sarmısak
5-6 Adet kırık tane karabiber
1 Tutam kekik
1 Tutam biberiye
Tuz, çiçekyağı
İç pilavı için :
500 Gr pirinç
100 Gr tereyağı
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı çamfıstığı
1 Adet kuru soğan
250 Gr tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 Tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz, karabiber ve yenibahar
1 Demet dereotu
3
5 Su bardağı etsuyu
Pirincin sıcak suda bekletilme süresi yaklaşık 40 dakika
=Hazırlanışı=
Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tam fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin
Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin ve suyunu süzdükten sonra bir kenara alın
Tencereye zeytinağı ve tereyağını aktarın
Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin ve hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin
1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin
Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatlırı ilave edin
Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın
Başka bir tencerede çok az yağla pirinci 6-7 dakika kavurun
Ciğerli et suyunu ekleyin ve kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin
Sonra ateşi kısarak suyunu çekene dek pişirin
Ateşten indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın
Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun ve her iki tarafını kürdanla kapatın
Pirzolayı dövülmüş sarmısak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın
Çiçekyağı sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin
Dilimleyerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul