Yalnız Mesajı Göster

Ekmekte Antrikot

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekte Antrikot



Ekmekte Antrikot


=MALZEMELER=


4 Dilim Tost Ekmeği

4 Adet Antrikot

4 Dilim Çedar Peyniri

1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Kase İnce Kıyılmış Dereotu




=HAZIRLANIŞI=


Öncelikle mantarları yıkayıp,15 dakika limonlu suda bekletinDört parçaya

kesip teflon tavaya koyunÜzerine bir tutam tuz serpin

Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı

tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyinBirkaç dakika daha

pişirin

Başka bir tavada antikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartınAntrikotlar

kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırınDaha sonra

ekmeklerin üzerine antrikot ,mantar sote ve en üste de çedar peynirini

koyun

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin,servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla