Konu
:
Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı
Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı
=MALZEMELER=
(Lokma Için)
250 gr
Un
1 ölçek Pastörize Yumurta
250 gr
su
1 tatli kasigi yas maya
1 kahve kasigi pudra sekeri
2 kahve kasigi tuz
Kebap Için:
1 kg
Kemiksiz Kusbasi Et
2 demet dereotu
2 demet maydanoz
2 demet nane
2 demet taze sarmisak
2 adet kuru sogan
2 adet domates
=HAZIRLANIŞI=
Küçük bir kapta maya ve pudra sekerini, 2 kahve fincani su ile ezin
2 kahve fincani un ekleyip üzeri kapali olarak 20 dk
dinlendirin
Kalan unu eleyip ortasina mayali karisimi, kalan suyu, unu ve yumurtayi ilave ederek olusturdugunuz hamuru tekrar 30 dk
bekletin
Daha sonra hamurlari avucunuzda sikip, top haline getirin
Hafif yagli bir kasikla alin ve iyice isittiginiz sivi yagda kizartin
Tencereye sogani ve eti koyup kavurun
Nane, dereotu, maydanoz ve sarmisaklari ilave edin
Az su ekleyip etler yumusayana dek pisirin
Tuzunu ve karabiberini katarak lokmalarla birlikte servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul