Konu
:
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
=MALZEMELER=
6 adet milföy hamuru
3 adet soyulmus sosis
250 gr mantar
4 dilim pastirma
100 gr taze kasar
1 adet yumurta
tuz
köftesi için:
1/2 kg kiyma
1 adet sogan
2 dilim ekmek içi
1 tatli kasigi sivi yag
tuz
köfte bahari
kekik
karabiber
püre için:
3 adet patates
1/4 paket margarin
1,5 su bardagi süt
1 çay kasigi tuz
=HAZIRLANIŞI=
Mantarlari haslayip süzelim (3-4 tanesini süs için ayirip,digerlerini küçük küpler halinde dograyalim
) Pastirmayi uzun uzun yarim cm eninde keselim
Kasari da küp küp dograyalim
Sosisleri ince halkalar halinde dograyalim
Kasar ve mantarlari bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalim
Köfte için sogani rendeleyelim
Ekmek dilimlerini islatip,sikarak ilave edelim
Baharatlari ve tuzu ekleyelim
Hepsini karistirip,sivi yag,yumurta ve kiymayi ekleyerek yoguralim
Püre içinatatesleri soyup haslayalim
Pistikten sonra rendeleyelim
Bir kapta margarini eritelim
Rendelenmis patatesleri yagi yedirerek sütü ilave edelim
10x10 ebadinda kare seklindeki milföy hamurun 4 kösesine birer tane sosis ve kasar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalim
Köfteden seftali büyüklügünde bir parça alalim
Elimizle büyük bir yuvarlak açalim
Içine pastirma,kasar ve mantari koyarak rulo seklinde saralim
Kare seklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koydugumuz köselere çapraz gelecek sekilde iki adet rulo sarilmis köfte koyalim
Iki köftenin arasina iki üç katli kasigi püre koyalim
Bu islemi 4 yaprak milföy hamuruna da uygulayalim
Kalan hamurlari uzun ve ince seritler halinde kesin
Köftelerin üzerine kafes seklinde yerlestirelim
Kalan sosis,kasar peyniri ve mantarla süsleyelim
Üzerine yumurta sarisi sürerek 250 derecedeki firinda 35 dk pisirelim ve servis yapalim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul