Konu
:
Ístanbul Kebabı (İstanbul)
Yalnız Mesajı Göster
Ístanbul Kebabı (İstanbul)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ístanbul Kebabı (İstanbul)
Ístanbul Kebabı (İstanbul)
=MALZEMELER =
750 gr
yagsiz kusbasi koyun eti
4 adet domates
8 adet sivri biber
6-7 dal taze sogan
1 demet maydanoz
1 tatli kasigi kekik
Karabiber, kirmizi biber, tuz
2 tabaka yagli kagit
Garnitür için:
5 adet patates
1 fincan zeytinyagi
½ limon suyu
1 tutam muskat
=HAZIRLANIŞI=
Garnitürün Yapilisi:
Garnitür için patatesleri haslayip soyun
Rendeleyin
Limon suyu, tuz, zeytinyagi katip iyice yogurun
Iri iri yuvarlayin
Kavrulmus susama bulayip etin yagiyla servis yapin
Yesil soganlari yarim el kalinliginda dograyin
Biberleri ve maydanozu ince kiyin
Domatesi küp seklinde dograyin
Hepsini etlere ilave edin
Tuz, karabiber, kirmizi biber, kekigi katip hepsini harmanlayin
Yagli kagitlari 4 parçaya bölün
Her parçaya esit miktarda harci bölüstürün
Bohça gibi katlayip firin tepsisine yerlestirin
200°C firinda, kagitlarin üzeri kizarincaya kadar pisirin
Firindan çikarip kagitla birlikte, garnitürle servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul