Konu
:
Pilavlı Büryan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Pilavlı Büryan Kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilavlı Büryan Kebabı
Pilavlı Büryan Kebabı
=Malzemeler=
1 kg
kuşbaşı kuzu eti
3,5 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı margarin
1 demet taze nane
2 demet taze soğan
Tuz
Karabiber
=hazırlanışı=
Bir iki saat önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerlerine bir çorba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın
Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızarsınlar, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin
Etler pişince kevgirle başka bir yere alın
Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtın, süzün
Bir tencerede üç kaşık margarini eritin
Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavurun
Beş on dk
sonra ince doğradığınız taze soğan ve naneyi de pirince ekleyin, kavurmaya devam edin
Bir süre beraber kavrulsunlar
Kavurma işi bitince tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık beş bardak etsuyunu pirince dökün
Etleri de üzerlerine dizin
Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun
Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin ve sonra demlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul