Konu
:
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
=MALZEMELER=
(5 Kişilik)
750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1 1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber
=HAZIRLANIŞI =
Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın
Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın
Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın
Üzerinden soğuk su geçirin
Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün
Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin
Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın
1/2 çay kaşığı tuz ve biberini katın
Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın
Yumurtaları poşe edin
Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin
Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun
Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin
Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul