Konu
:
nefis levrek tarifi
Yalnız Mesajı Göster
nefis levrek tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
nefis levrek tarifi
nefis levrek tarifi Levrek Balığı - Malzemeler - İçindekiler
1 kg
levrek balığı
1 adet soğan
25 gr
margarin
2 adet limon
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam acı kırmızıbiber
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Balığın içi temizlendikten sonra yüzgeçleri kesilip atın ve sonra bol su ile yıkayın
Sonra tabağa koyun
Soğanın birazı rendeleyip balığın üstüne serpiştirin
Tuzlayıp biberledikten sonra üstüne iki limon suyu gezdirilerek dökün ve çevirerek balık karışımda 1 saat kadar bekletilir
Kalan soğan, halkalar halinde ince ince doğranır ve balığı pişirmek için oval bir tavaya konur
Üzerine margarin ve zeytinyağı eklenerek tavayı orta ateşe oturtun
Soğanlar kavrulunca levreği bekletildiği karışımdan çıkarıp soğanların üstüne oturtun
Karışımdan da gereği kadar dökülüp bir kaşık ılık suda eritilmiş salça katıldıktan sonra tavanın ağzını kapatın ve balığı kısık ateşte pişmeye bırakın
Tava ateşten indirilmeden 5 dakika önce kırmızı biber serpilir
Sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul