ekşili köfte
ekşili köfte MALZEMELER
1su bardagı köftelik bulgur
1çay bardagı un
tuz
karabiber
1yumarta
su
yaprak
AYRANI İÇİN
1kase yoğurt
1yumurta
2 kasık un
SOS
4 kuru soğan
1yemek kaşığı salça
1 yemekkaşığı nane
pulbiber
karabiber
sıvıyağ
YAPILIŞI
bir kasenin içine bulguru al unu yumurtayı tuz karabiber biraz su ile karıştır
yaprak al içine bulgur karışımından koy yaprak sarar gibi sar tencereye diz
üzerine tabak kapat sıcak su doldur haşla diyer tarafta ayranı hazırlayalım
yoğurdu 1yumurtayı unu mikserle çırp suyunu ilave et ocağa al kaynayıncaya kadar
karıştır 5 dakika kaynadıktan sonra haşlanan yaprakların üzerine boşalt 10dakika daha kaynasın
tuzunu atalım ocaktan alalım diyer tarafta sosunu hazırlayalım soganı yemeklik doğra tavaya sıvıyağ
alalım soğanı pembeleşinceye kadar kavrulur salçasını naneyi pulbiber karabiber ilave edelim ocaktan alalım ayranlı köfteyi servis tabağına alalım üzerine sosunu gezdirip servis yapalım
MALATYA YÖRESİNDEN FARLI LEZZET
|