Konu
:
boşnak böreği
Yalnız Mesajı Göster
boşnak böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
boşnak böreği
MALZEMELER
1 Kg Un
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurtanın Sarısı
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım
Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım
Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim
Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım
(Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir
)
Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim
Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim
Yufkayı rulo şeklinde saralım
Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim
Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul