Konu
:
haşhaşlı lokum ESKİŞEHİR
Yalnız Mesajı Göster
haşhaşlı lokum ESKİŞEHİR
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
haşhaşlı lokum ESKİŞEHİR
3 su bardağı un
2 su bardağı ılık sı veya ılık Süt
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
üzerine:
2 su bardağı yağlı haşhaş
2 su bardağı dövülmüş ceviz
üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın
Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin
10 dakika hafif kabarmasını bekledikten sonra unun içine katın ve ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamur iki misli kabarana kadar dinlendirin
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru un yardımı ile 3 mm kalınlığında açın
Açtığınız hamurların üzerine yağlı haşhaş sürün ve ceviz servin
Her bir hamuru rulo yapıp, ortadan bıçakla kesin
Kesilen kısım üste gelecek şekilde orta büyüklükte yağlanmış fırın tepsisinin içine yuvarlar bir şekil olacak biçimde yan yana dizin
Tekrar lokum kabarıp, iki misli olana kadar bekleyin
Lokumun üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul