Yalnız Mesajı Göster

tulumba tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

tulumba tatlısı



1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Kahve fincanı su
5 Kahve fincanı un
4 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
500 gr tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
  • Öncelikle şerbeti hazırlayın
  • Bunun için suyu tencereye alın
  • Tozşekeri ekleyin
  • Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatın
  • Ocaktan alıp, soğumaya bırtakın
  • Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alın
  • Su kaynayınca unu azar azar ilave edin
  • Karıştırarak 5-6 dakika pişirin
  • Ateşten alıp, soğutun
  • Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin
  • Elinizle yoğurun
  • Sıkma torbasına doldurun
  • Sıvıyağı hafifçe kızdırın
  • Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkın
  • Sallayarak kızartın
  • Soğuk şerbetin içine atın
  • 15 dakika bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla