Konu
:
tulumba tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
tulumba tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
tulumba tatlısı
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Kahve fincanı su
5 Kahve fincanı un
4 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
500 gr tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın
Bunun için suyu tencereye alın
Tozşekeri ekleyin
Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatın
Ocaktan alıp, soğumaya bırtakın
Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alın
Su kaynayınca unu azar azar ilave edin
Karıştırarak 5-6 dakika pişirin
Ateşten alıp, soğutun
Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin
Elinizle yoğurun
Sıkma torbasına doldurun
Sıvıyağı hafifçe kızdırın
Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkın
Sallayarak kızartın
Soğuk şerbetin içine atın
15 dakika bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul