Yalnız Mesajı Göster

zeytinyağlı yaprak sarması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

zeytinyağlı yaprak sarması



2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytinyağı
7 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
1 Avuç kuru nane
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı yeni bahar
1 Çay kaşığı şeker
Yarım kg asma yaprağı
Tuz

Hazırlanışı
  • Asma yapraklarının tuzunu alabilmek için 30 dakika tuzlu suda bekletin
  • Soğanı rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun
  • Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin
  • 2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin
  • Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin
  • Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, şeker, limon suyu ve tuzu koyarak karıştırın
  • Daha sonra zeytinyağlı dolma içini yapraklara koyup sıkı sıkı sarın
  • Bir tencerenin en alt kısmına bir miktar havuç ve soğan doğrayın
  • Havuç ve soğanların üzerine birkaç asma yaprağı dizin
  • Hazırlamış olduğunuz dolmaları sıra sıra dizin
  • Yağ, su, tuz ve şeker ilave edip, en üst kısmına biraz yaprak koyun
  • Orta hararetli ateşte 40 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla