Konu
:
zeytinyağlı yaprak sarması
Yalnız Mesajı Göster
zeytinyağlı yaprak sarması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
zeytinyağlı yaprak sarması
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytinyağı
7 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
1 Avuç kuru nane
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı yeni bahar
1 Çay kaşığı şeker
Yarım kg asma yaprağı
Tuz
Hazırlanışı
Asma yapraklarının tuzunu alabilmek için 30 dakika tuzlu suda bekletin
Soğanı rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun
Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin
2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin
Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin
Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, şeker, limon suyu ve tuzu koyarak karıştırın
Daha sonra zeytinyağlı dolma içini yapraklara koyup sıkı sıkı sarın
Bir tencerenin en alt kısmına bir miktar havuç ve soğan doğrayın
Havuç ve soğanların üzerine birkaç asma yaprağı dizin
Hazırlamış olduğunuz dolmaları sıra sıra dizin
Yağ, su, tuz ve şeker ilave edip, en üst kısmına biraz yaprak koyun
Orta hararetli ateşte 40 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul