Konu
:
İZMİR lokması
Yalnız Mesajı Göster
İZMİR lokması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İZMİR lokması
su bardağı un
5
5 gr kuru maya
1 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yumurta
bir tutam tuz
kızartma için:
sıvıyağ
şurup için:
2 su bardağı su
2
5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın
Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğutun
Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin
Unu bir kaba eleyin
Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın
Mayayı ekleyip biraz un serpin
Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin
Unun ortasını tekrar açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin
Ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin
Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Tavada sıvıyağı kızdırın
Hamurdan 1 avuç alıp ve işaret parmakları arasından sıkıp yağlı bir kaşıkla hamuru alıp yağda kızartın
Kevgirle alıp soğuk şuruba alın
Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul