Yalnız Mesajı Göster

GÜL kokulu simit

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

GÜL kokulu simit



Birinci aşama için: bir buçuk çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tozşeker
ikinci aşama için: 1 tatlı kaşığı gülsuyu
6-7 su bardağı un
1 su bardağı su
şekil verdikten sonra: 3 çorba kaşığı üzüm pekmezi
yarım su bardağı su

Hazırlanışı: Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün Sonsa gülsuyunu, tuzu, suyu ve elenmiş unu azar azar ekleyin Yumuşak bir hamur elde edin Hamuru 7-8 parçaya ayırıp, şekil verin Önce uzun çubuklar yapın, ardından iki ucundan tutarak burgu haline getirin Simitleri pekmezli suya batırın Üstündeki suyun süzülmesi için bir tabağı ters çevirin ve pekmezlenen simidi üstüne koyup 5-10 saniye bekletin Ardından susama bulayıp, tepsiye aktarın Yarım saat tepside bekletin (Ben 4 tanesini bir tepside, kalan dörtlüyü de daha sonra pişirdim) tam anlamıyla sokak simidi elde ediyoruz, tek bir farkla misler gibi gül kokuyor bu simitler

Alıntı Yaparak Cevapla