Konu
:
GÜL kokulu simit
Yalnız Mesajı Göster
GÜL kokulu simit
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
GÜL kokulu simit
Birinci aşama için:
bir buçuk çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tozşeker
ikinci aşama için:
1 tatlı kaşığı gülsuyu
6-7 su bardağı un
1 su bardağı su
şekil verdikten sonra:
3 çorba kaşığı üzüm pekmezi
yarım su bardağı su
Hazırlanışı:
Maya ve şekeri,
sıcak
ama el yakmayan suyun içinde eritin
Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün
Sonsa gülsuyunu, tuzu, suyu ve elenmiş unu azar azar ekleyin
Yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru 7-8 parçaya ayırıp, şekil verin
Önce uzun çubuklar yapın, ardından iki ucundan tutarak burgu haline getirin
Simitleri pekmezli suya batırın
Üstündeki suyun süzülmesi için bir tabağı ters çevirin ve pekmezlenen simidi üstüne koyup 5-10 saniye bekletin
Ardından susama bulayıp, tepsiye aktarın
Yarım saat tepside bekletin
(Ben 4 tanesini bir tepside, kalan dörtlüyü de daha sonra pişirdim
) tam anlamıyla sokak simidi elde ediyoruz, tek bir farkla misler gibi gül kokuyor bu simitler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul