Konu
:
Domates Soslu Tavuk Izgara:
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Tavuk Izgara:
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Tavuk Izgara:
Domates Soslu Tavuk Izgara:
Malzemeler:
- 5 parça kemikli tavuk göğüs eti
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- Ayçiçek yağı
- 350 gr patates
- Sosu
- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı
- 7 adet tane karabiber (dövülmüş)
- 1 defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 15 ml (3 çorba kaşığı) sirke
- 250 ml (1 su bardağı) domates sosu
- 15 gr (1 çorba kaşığı) Sana
- Toz kırmızıbiber
Hazırlanışı
Hazırlık
Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defne yaprağını, kekiği ve sirekeyi koyup karıştırın
Tavadaki karışımın yarısı kalıncaya kadar çektirin
Ateşi kısın
Domates sosunu ilave edin
10 dakika kısık ateşte pişirip, oluşan kefi alın
Sosu ince bir süzgeçten geçirin
Sana'yı katıp, eriyinceye kadar iyice karıştırın
Biraz kırmızıbiber ilave ederek sosu tamamlayın
Bir kapta sıcak olarak bekletin
Tavukların her iki tarafını da baharatlayın ve fırçayla ayçiçek yağı sürün
Patatesleri 6 cm uzunluğunda kalın kibrit biçiminde doğrayıp iyice kurulayın
Ana Yemek
Ön hazırlık olarak solda gösterilen biçimde sosu hazırlayın
Bir kenarda sıcak olarak bekletin
Tavukları baharatlayıp, yağlayın
Patatesleri doğrayın
Fırınınızın ızgarasını yakın
Tavukları ızgaraya yerleştirip altında bir fırın tepsisi ile birlikte ızgaraya sürün
Her iki tarafları da kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dakika) arasıra fırça ile yağlayarak pişirin
Bir kenarda sıcak tutun
İyice kızdırılmış ayçiçek yağına patatesleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
İyice süzdürerek bir tabağa alın ve tuzlayın
Bir servis tabağına tere yapraklarını yerleştirin
Üzerine tavukları ve patates kızartmasını koyun
Yanında sosu ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul