Konu
:
KÜLKEDİSİ tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
KÜLKEDİSİ tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KÜLKEDİSİ tatlısı
KÜLKEDİSİ TATLISI (7- 8 kişilik)
YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak tencereye bal kabağı dilimlerini alıp üzerine şeker ekleyelim
Tencerenin kapağını örtüp ağır ateşte kabaklar ezilecek kıvama gelinceye dek pişirelim
(Kabaklara su ilave etmeden kendi bıraktıkları su ile pirisin
) İçine tarçın ilave edelim, ezerek püre haline getirelim
Kabak püresi ılınınca içine knlmış bisküvileri ilave ederek karıştıralım
Kenarlı bir kalıba kabak püresini yayalım
Tatlının pudingi için bir tencereye İımiği, îütü, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu ve vanilyalan ilave edelim
Ağır ateşte ve sürekli kanştırarak pudingin üzeri göz göz olana dek pişirelim
Pudingi ateşten alıp kabak püresinin üzerine boşaltarak yayalım
Tatlının üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek buzdolabında birkaç saat soğutalım
Dilimleyerek servis yapalım
HAZIRLANIŞI
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
25-30 dakika
MALZEMELER
1/2 kg
bal kabağı (soyup dilimlenmiş)
1 su bardağı şeker
2 paket petit beure bisküvi 1 tatlı kaşığı tarçın
PUDİNG İÇİN
1 litre süt
7 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı şeker
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
2 paket vanilya
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul