06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
sarımsaklı köfte
MALZEMESİ
1 Su bardağı ince bulgur,
8-10 Diş sarımsak,
1 Kaşık un, Tuz
Çay kaşığı kimyon,
1,5 Çorba kaşığı biber salçası,
2 Domates,
2 Kaşık zeytinyağı
YAPILIŞI
1 Bulgura, un, biber salçasının yarısı, tuz, kimyon, 2-3 diş dövülmüş sarmısak ilâve ederek çok güzel yo-ğurunuz,
2 Fındıktan büyük kopartarak köfteler yapınız, ortasına parmakla basınız,
3 Az tuzlu suda haşlayınız, servis tabağına çıkarınız,
4 Zeytinyağında, 2 domates rendesini ve biber salçasını çeviriniz,
5 Sarmısağı tuzla döverek domateslere ilâve ediniz, 1 kahve fincanı su katarak ağır ateşte kaynatınız,
6 Bu sosu servis tabağına aldığınız haşlanmış bulgur köftelerinin üzerine dökünüz,
7 Maydanozla süsleyerek, sıcak veya soğuk servis yapınız
|
|
|