Konu
:
Kiremitte Hamsi
Yalnız Mesajı Göster
Kiremitte Hamsi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiremitte Hamsi
Kiremitte Hamsi
=malzemeler=
½ kg
Hamsi
1 adet limon
3 adet yeşil biber (acı olmasın)
10 adet defne yaprağı
2 adet domates
½ demet maydanoz
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
=hazırlanışı=
Hamsileri kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız
Kapatıp bütün balık haline getiriniz
Domatesleri küp şeklinde yeşilbiberleri de çekirdek yeteklerını çıkarıp önce boyuna bilahare her şeridi üç parçaya kesiniz
Limonu ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayınız
Maydanozu da ince doğrayınız
Kiremite sırasıyla hamsidomates biber dilimlenmiş limon ve defne yarağını diziniz
Üstlerine zeytinyağını döküp maydanozları serpiniz
160-180 C’taki fırında 30 dakika pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul