Konu
:
Piliçli Yaprak Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Piliçli Yaprak Sarması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliçli Yaprak Sarması
Piliçli Yaprak Sarması
=malzemeler=
350 g piliç göğüs eti (iri zar biçiminde doğranmış)
50 cl
(2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
250 g konserve tane mısır
1 tatlı kaşığı taze nane (kıyılmış)
2 çorba kaşığı taze kişniş (kıyılmış; isteğe bağlı)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 orta boy patlıcan (kabuğu soyulup iri zar büyüklüğünde doğranmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
5 diş sarımsak (kabukları soyulup bütün kalacak biçimde hafifçe ezilmiş)
2 çorba kaşığı tahin
4 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
2 tatlı kaşığa limon suyu (taze sıkılmış)
8 asma yaprağı (salamura)
4 domates (her biri 2'ye kesilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
=hazırlanışı=
Tavuksuyu mısırlar naneler kişnişin yarısı (isteğe bağlı) tuzun 1/4 tatlı kaşığı ve karabiberin 1/3'ünü bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak karışımı bir taşım kaynatın
Kaynayınca ateşi kısıptencerenin kapağını kapatarak 45 dakika pişirin
Bu arada patlıcanların üstüne kalan tuzun yarısını serpip altüst ederek kâğıt mutfak havlusu üstünde süzülmeye bırakın
Piliç parçalarının üstüne kalan tuz ve kalan karabiberin yarısını serpin
Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın
Yağ ısınınca piliç parçalarını koyup sık sık karıştırarak altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın
Delikli spatulayla piliç parçalarını bir kâseye çıkarın
Kalan ayçiçek yağını tavaya koyup ısınınca sarımsakları ekleyerek 2 dakika sote ettikten sonra delikli kaşıkla blendır kabına aktarın
Tavada kalan yağa patlıcanları koyup yaklaşık 5 dakika sote edin
Tavayı ateşten alıp patlıcanlar tahin kalan kişniş (isteğe bağlı) zeytinler limon suyu ve kalan karabiberi sarımsakların bulunduğu blendır kabına koyarak püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın
Bu pürenin 2 çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırıp kalanını kâsedeki piliç parçalarıyla iyice karıştırın
Fırınınızı 200 °C'a ısıtın
Asma yapraklarını soğuk su altında çalkalayıp açarak mutfak aaagâhına serin
Her asma yaprağının bir kenarına kâsedeki piliçli harçtan 2 tatlı kaşığı koyup sararak dolma haline getirin
Mısırların kaynadığı tencereyi ateşten alıp mısırlı karışımı bir kaşıkla fırın tepsisine döşeyin
Üstüne dolmaları koyup yarım domateslerin üstlerine süsleme için ayırdığınız patlıcanlı püreden sürerek dolmaların arasına dizin
Tepsiyi fırına verip dolmaları 15 dakika pişirdikten sonra fırından alın
Dolmaların üstüne erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla sürüp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul