Konu
:
Kuzu Etli Pırasa Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Pırasa Sarması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Pırasa Sarması
Kuzu Etli Pırasa Sarması
=MALZEMELER=
500 g yağsız kuzu eti (tercihen sırttan; bütün yağları alınmış)
1 limon (kabuğu rendelenip suyu sıkılmış)
1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
4 pırasa (ayıklanmış)
30 cl
(1 1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
=HAZIRLANIŞI=
Eti keskin bir bıçakla 125 cm uzunluğunda 1 cm eninde 12 şerit halinde kesin
Şeritleri bir salata kâsesine koyup limon suyu limon kabuğu rendesi zeytinyağı kekiğin 2/3'ü tuzun yarısı ve karabiberin yansını ekleyerek iyice karıştırın ve bir kenara bırakın
Pırasaları boylamasına 3 yeşil yaprağı keserek yarıp yardığınız yeşil yaprakları çıkarın
Kalan pırasaları 1'er cm kalınlıkta halkalar halinde doğrayıp yıkayarak bir fırın kabına koyun
Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup tencereyi harlı ateşe oturtarak suyu kaynatın
Ayırdığınız yeşil yaprakları yıkayıp su kaynamaya başlayınca tencereye koyarak hafifçe yumuşayıncaya kadar (3 - 5 dakika) haşlayın
Tencereyi ateşten alıp pırasa yapraklarını bir süzgeçte süzerek akar su altında çalkalayın ve süzdürüp birkaç kat tülbent üstünde kurumaya bırakın
Fırınınızı 230 °C'a ısıtın
Pırasa yapraklarından 4'ünü boylamasına 2'ye kesin
Bütün bıraktığınız yapraklardan birini mutfak aaagâhına yayıp ortasına sırayla 1 et şeridi 2'ye kestiğiniz pırasa yapraklarından 1 'i 1 et şeridi kesilmiş pırasa yapraklarından 1 'i 1 et şeridi koyun
En alttaki pırasa yaprağının 2 kenarını üste katlayıp üstüne bütün bıraktığınız pırasa yapraklarından birini iki kenarını alta katlayarak kapatın: 2 ucu açık bir paket elde edeceksiniz
Kalan malzemeyle aynı sırayla 3 paket daha yapın
Pırasa paketlerini fırın kabındaki pırasa halkalarının üstüne yerleştirip et suyunu ve et şeritlerinin beklediği kâsede kalan karışımı üstlerine gezdirerek kabın üstünü alüminyum folyoyla örtün
Sonra kabı fırına veripsarmaları 10 (et şeritlerini çok pişmiş istiyorsanız 12) dakika pişirin
Kabı fırından alıp pırasa sarmalarını parçalamamaya dikkat ederek kesme tahtası üstüne çıkarın ve her birini 3 parçaya kesin
Kaptaki pırasa halkalarını delikli kaşıkla alıp ısıtılmış 4 düz tabağa bölüştürün
Üstlerine kestiğiniz sarma parçalarını yerleştirip fırını söndürerek tabakları sıcak kalmaları için fırına koyun
Kabı harlı ateşe oturtup içindeki pişme suyunu 15 cl
(3/5 su bardağı) kalıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) kaynatın
Kalan kekik kalan tuz ve kalan karabiberi serpip kabı ateşten alın
Tabakları da fırından alıp sosu üstlerine gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul